Laatste nieuws

meer info »»

Vacatures

Werken bij
Dak- en Bouwmanagement Duiven
meer info »»

Ons adres
Segment 20a
6921 RH Duiven
tel: 026-3120105
mob: 06-129 646 23
info@dbd-duiven.nl
Wat is salderen

Salderen betekent dat u voor uw teruggeleverde stroom hetzelfde krijgt als waarvoor u het afneemt. Dus naast de kilowattuurprijs krijgt u ook uw BTW en energiebelasting terug. Nu betalen kleine afnemers relatief veel energiebelasting, en grote afnemers relatief weinig energiebelasting. Tot voor kort was het zo dat energieleveranciers maximaal 5000 kilowattuur aan u saldeerden. Onder andere Greenchoice heeft in overleg met de Belastingdienst besloten dat men onbeperkt gaat salderen.

Wat is onbeperkt salderen?
We hebben goed nieuws voor alle grootverbruikers onder u. Bij verschillende energieleveranciers mogen klanten onbeperkt zonnestroom salderen! De enige voorwaarde is dat uw aansluitwaarde (dus uw hoofdzekeringen) niet hoger is dan 3 x 80 Ampere, dus dat u een zogenaamde "kleinverbruikers aansluiting" heeft. In plaats van 5000 kilowattuur krijgt u vanaf heden bij Greenchoice voor alle teruggeleverde kilowatturen hetzelfde als waarvoor u het bij hen afneemt. Wel is van belang dat u niet meer saldeert dan u in totaal verbruikt. Dus verbruikt u in 1 jaar 50.000 kilowattuur? Dan moet u maximaal 50.000 kilowattuur opwekken.

Wat betekent dit voor u als grootverbruiker in de praktijk?
Dat u uw stroomrekening letterlijk op nul kunt zetten voor de komende 30 jaar! Stel dat u normaal 50.000 kWh / jaar verbruikt, en u wekt nu 40.000 kWh op, betaalt u aan het eind van het jaar simpelweg 10.000 kWh. Uw opwek wordt dus simpelweg van uw verbruik afgetrokken. In dit geval geldt: hoe meer u opwekt, hoe meer het oplevert. Dit heeft te maken met de Energiebelastingstaffels. Het is dus zeker rendabel om uw energieverbruik op nul te zetten!